Oglasi

četvrtak, 14. prosinca 2017.

AMERIČKI MEDIJI: Putina krive za sve jer su ljubomorni na njega!


Na Zapadu je rasprostranjena ideja da Vladimir Putin ima odlučujući uticaj na mnoge događaje.

Međutim, Nešnl Rivju (National Review) piše kako Putinovi kritičari često preteruju, jer su duboko u sebi ljubomorni na sve što mu pripisuju.
 Opsednutost Vladimirom Putinom ima odlučujući uticaj na događaje na Zapadu, a ona je sve veća i nije ograničena samo na američku političku elitu. Nešnl Rivju podseća kako su prvo verovali da je Putin nekako odgovoran za hakerski napad koji je odredio ishod američkih izbora, a sada se u Velikoj Britaniji uveliko širi priča da su ruski trolovi putem društvenih mreža iz nekog razloga odredili rezultat referenduma o Bregzitu.


Kako piše autor, iako su pravi ruski pokušaji da se utiče na neke događaje alarmantni i mora im se odupreti, time se ne mogu objasniti politički nemiri na Zapadu, jer manipulacija medijima, koja se pripisuje Rusiji, nije toliko važna, a ponekad zvuči i glupo.

“Preterivanje o Putinovim sposobnostima da stvara političke razlike ne samo da unosi zbrku u naše rasprave, nego jača njegov položaj kod kuće.

Verovanje u neospornu moć ruskog uticaja dovodi do zanemarivanja stvarnih neslaganja u našim društvima”, piše autor.
Prema njegovim rečima, Putinovi kritičari su potajno ljubomorni na sve što mu pripisuju. Na njegovu moć, snagu, dalekovidnost i efikasnost. U politici na Zapadu je poslednjih godina došlo je do sukoba između demokratije i liberalizma. A izjave o Putinovom uticaju postaju najdraža tema u trenutku kada demokratska volja rezultira porazom istorijskog samopouzdanja liberalnog poretka, koji je ojačao nakon završetka Hladnog rata, a primer za to su Bregzit i pobeda Trampa.Dakle, kako zaključuje Nešnl Rivju, ova opsednutost Putinom služi kao neka vrsta infantilnog bega od stvarnosti u kom depresivna liberalna elita nalazi utočište. Za nju je to najbolji način da se opravda i oslobodi davanja površnih objašnjenja o stvarnim i uznemirujućim problemima s kojima se u savremenom društvu suočava liberalno vođstvo poslednjih generacija.
Kako pravilno zaključuje "National Review", Vladimir Putin je moćan lider velike svetske sile, ali je nemoguće da određuje ishode važnih svetskih događaja i izbora u svakom delu sveta, posebno ne kada su u pitanju svetske sile poput SAD-a i Velike Britanije. Barem u ovom slučaju. Liberalna elita koja je na Zapadu suvereno vladala nakon Drugog svetskog rata jednostavno ne želi da prihvati demokratski izbor stanovništva i pribegava pripisivanju nadnaravnih moći Vladimiru Putinu, kom sigurno potajno zavide, kako tvrdi autor.


IZVOR(Kurir.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.