Oglasi

četvrtak, 7. prosinca 2017.

INTERPOL:SRPSKA MAFIJA MEDJU 8 NAJMOCNIJIH NA SVETU!


Ispred "nas" Rusi, Italijani, Kolumbijci, kineske trijade, japanske jakuze, Meksikanci i Izraelci, a iza su Albanci i Jamajčani


Srpska mafija proglašena je osmom najjačom na svetu! Kriterijum za ulazak u top deset svetskih mafija su uticaj u organizovanom kriminalu, ubistva, trgovina drogom i oružjem, ali i maštovitost pljački.

Prema podacima međunarodne policijske organizacije Interpol, srpska mafija je tako dobro pozicionirana jer posluje u najmanje desetak zemalja. Na Interpolovoj listi nalazi se 350 državljana Srbije koji slove za najbliže saradnike vođa najvećih kartela na svetu.

Prvo mesto na top deset listi zauzela je ruska mafija, za koju se procenjuje da ima više od pola miliona članova i kontroliše oko 70 procenata ruske privrede. Iza nje je italijanska mafija, jedna od najstarijih na svetu. Veruje se da u rezervama imaju oko 65 milijardi evra keša, a godišnje zgrnu profit od 100 milijardi evra.

via GIPHY

Treće mesto zauzeli su kolimbijski narko-karteli, čiji je uspon zabeležen '60-ih godina prošlog veka prodajom droge u SAD. Četvrte su kineske trijade, poznate po krijumčarenju nelegalnih imigranata, a veruje se da drže dve trećine svetskog kokaina.

Sa 110.000 članova, japanske jakuze su zauzele peto mesto. Njihovo poslovanje je orijentisano na kontrolu prostitucije, igara na sreću, pornografiju, krijumčarenje ljudi, zelenašenje, šverc i pranje novca.

Meksička mafija formirana u američkim zatvorima, sa oko 30.000 članova, zauzela je šesto mesto. Uglavnom se bave prekookeanskim krijumčarenjem droge i oružja, ali i organizovanjem lanca prostitucije.

Izraelci zauzimaju sedmo mesto i često ih povezuju sa srpskim podzemljem. Važe za nemilosrdne mafijaše, a drže monopol nad izvozom hašiša.

Iza osmoplasirane srpske nalazi se albanska mafija, koja je svoje "pipke" počela da širi '80-ih godina. Specijalnost su nelegalna trgovina narkoticima, oružjem i ljudima. Njeni pripadnici, poštuju kodeks, star skoro šest vekova, tvrde kriminolozi.

Konačno, deseto mesto na listi Interpola zauzimaju Jamajčani, poznati po trgovini drogom i surovim ubistvima.

(Izvor: Informer7telegraf.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.