Oglasi

subota, 23. prosinca 2017.

NA ZIDOVIMA SE TRESLI KRSTOVI: Dete (13) upalo u histeriju, po telu se pojavile rane koje su formirale KRVAVE REČI


Užas...
Priča o opsednutom dečaku Rolandu Dou (13) Kotidž Sitija, poslužila je kao inspiracija za film 'Isterivač đavola' i populizovala priče o opsednutosti u javnosti. 

Kažu da je sve počelo u januaru 1949. kad su se u kući u kojoj je Roland živeo počele događati čudne stvari. Prvo su se u zidovima čuli zvukovi kao da voda kaplje, a kroz nekoliko nedelja pretvorili su se u jezive, glasne zvukove grebanja dok su se na zidovima tresli krstovi, a potom i kreveti.
U roku od nekoliko nedelja jedan od stanara kuće, mladi Roland, postao je opsednut. Mesecima se mučio, a priča o njemu je izašla u novinama te je inspirisala Vilijema Pitera Blatija da 1971. napiše roman po kojem je kasnije snimljen i film.

Dečak je najviše patio noću. Krevet bi mu se tresao, a budio bi se s ogrebotinama po celom telu koje su često ispisivale i reči. Kažu da su s polica letele bočice s posvećenom vodom koje su tamo postavili. Kad su mu se pored rebra pojavile ogrebotine koje su ispisivale reč 'Luis' 13-godišnjakova majka je to shvatila kao znak da ga treba odvesti u svoj rodni grad - St. Luis. Tamo su se obratili i svešteniku za pomoć i egzorcizam je trajao nedeljama. 
Dok su se molili nad njime, dečak se tresao i snažno udarao glavom o rub kreveta, u jednom trenutku na prsima mu se pojavila i reč 'pakao'. Tokom egzorcizma Roland je pljuvao, urinirao, ispuštao smrdljive plinove, histerično se smejao i izgovarao nepovezane reči na latinskom. Demona se napokon oslobodio u aprilu 1949. kad mu se 'ukazao' muškarac s dugom, valovitom kosom držeći vatreni mač. 

- Otišao je - odjednom je utvrdio dečak i nakon toga živeo normalnim životom, piše NY Post. 
Neki stručnjaci tvrde da dečak uopšte nije bio opsednut već samo mentalno bolestan, no neki stanovnici St. Luisa tvrde da su se čudne stvari nastavile događati u kući u kojoj je nad njim obavljen egzorcizam. 
IZVOR(SRBIJA.DANAS)Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.