Oglasi

četvrtak, 21. prosinca 2017.

Predsednik Turkmenistana je kao Rambo: Puca, baca noževe, radi zgibove - pravi SUPER VOJNIK (VIDEO)


Demonstrirao svoje sposobnosti.
Predsednik Turkmenistana, Gurbanguli Berdimuhamedov, objavio je video-snimak u kojem je demonstrirao svoje vojne sposobnosti. Gurbanguli u snimku puca iz puške, baca noževe i radi zgibove, a od kada je 2006. došao na vlast, uspeo je da izgradi kult ličnosti i predstavi sebe kao boga. Mnogi ga smatraju za narcisoidnog diktatora, a s obzirom na to da Turkmenistan nema slobodne medije, on u potpunosti može da kontroliše sve što oni pišu o njemu i kako ga predstavljaju.


Podsetimo, Berdimuhamedov je rešio da građanima Turkmenistana ukine besplatnu struju, vodu i gas. Pune 24 godine domaćinstva u toj bivšoj sovjetskoj republici bogatoj gasom, koja ima 5,5 miliona stanovnika, imala su pravo na besplatnu struju, vodu i gas. Ipak poslednjih godina počela su da se uvode ograničenja. Svaki pojedinac do sada je imao pravo na 35 kW struje i 50 metara kubnih gasa mesečno, kao i 250 litara vode dnevno. Do 2014, vlasnici automobila dobijali su po 120 litara besplatnog benzina mesečno.
Ova mera na snazi je od 1993. i predviđeno je bilo da bude na snazi deset godina, ali je produžena do 2030. godine. Predsednik sada smatra da je ovakav sistem neodrživ i da bi pomoć ubuduće trebalo da bude upućena samo socijanim slučajevima.
IZVOR(SRBIJA.DANAS)Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.