Oglasi

petak, 15. prosinca 2017.

(VIDEO) OVO JE PUTINOV LETEĆI HIBRID: Rusi imaju letelicu kakvu niko nema! Nit je helikopter, nit je avion, a leti 800 kilometara na sat!


Direktor ruskog konstruktorskog biroa za razvoj "Kamov" potvrdio je da kompanija razvija prvi hibridni helikopter na svetu. Ka-90 imati hibridni dizajn, poletaće i sletaće kao helikopter, a leteće kao avion.

Oleg Želtov je rekao: "Radovi su u toku". On je precizirao da trenutna faza razvoja uključuje istraživanje dizajna modela i aerotunele i dodao da očekuje da će razvoj letelice uskoro dostići praktičniju fazu, koja oslikava idejni projekat.Koncept Ka-90 (ranije poznat kao Ka-100) prvi put je predstavljen na međunarodnom salonu Heli Rusija 2008. u Moskvi.Očekuje se da će Ka-90 postati prva hibridna letelica na svetu, koja kombinuje karakteristike helikoptera i aviona. Prema informacijama iz otvorenih izvora, avion će koristiti skraćeni helikopterski rotor za poletanje i sletanje.Kada avion dostigne brzinu od 400 kilometara na sat, uključuje se mlazni motor, a njegov rotor sklapa se u deo na zadnjem delu aviona. Planirano je da avion tokom leta u "režimu aviona" dostigne brzinu do 700-800 kilometara na sat.


Glavni dizajner "Kamova" Sergej Mihejev izjavio je 2008. da je projekat Ka-90, koji je prvobitno proučavan još 1985. godine, ali je prekinut uoči raspada Sovjetskog Saveza, ponovo stavljen na razmatranje.


IZVOR(SRBIJA.DANAS)


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.