Oglasi

ponedjeljak, 22. siječnja 2018.

MIJENJA STAV, IZETBEGOVIC: "Necemo osporiti ime Republike Srpske"

Bosna i Hercegovina

Izetbegović je rekao da nema istine u tim navodima i da neće uraditi ništa što bi moglo da pokoleba odnose i zaustavi BiH na evroatlantskom putu i na putu obnove privrede i kreiranja novih radnih mesta, prenose banjalučke "Nezavisne novine".
"Nema istine u toj priči. Dakle, ne pripremam nikakvu apelaciju i neću uraditi ništa tako. To će biti fokus onoga što će raditi SDA i ja na čelu SDA u narednom periodu", rekao je Izetbegović.


"Nezavisne" su ranije danas objavile da je Izetbegovićeva stranka pripremila apelaciju za osporavanje imena Republike Srpske pred Ustavnim sudom BiH, koju će podneti najverovatnije u maju pred izbore 2018. godine.


Pozivajući se na svoje izvore, list je naveo da je to gotovo sigurno te da će SDA celu kampanju bazirati na tome i na taj način pokušati da povrat poverenje poljuljano nakon događaja u vezi sa zahevom za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije.


Predsednik SDA Bakir Izetbegović, početkom februara, rekao je da je bilo ideja da se pokrene ocena ustavnosti imena Republike Srpske, ali da se "sada" ne planira pokretanje te inicijative.


Izvor: Kurir.rs

Direktan link:

http://www.kurir.rs/region/bosna-i-hercegovina/2781905/izetbegovic-necemo-osporavati-ime-republike-srpske


Foto: Printskrin


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.