Oglasi

ponedjeljak, 5. ožujka 2018.

DEVOJČICE POZIRAJU GOLE I SNIMAJU SE DOK URINIRAJU: Evo zašto deca ulaze u pakao internet po*nografije


Na jednom od snimaka može se videti kako oskudno odevena sedmogodišnja devojčica sa teškom šminkom na licu pozira na krevetu. Na drugom, dvanaestogodišnja devojčica približava kameru svojoj intimnoj zoni da bi u krupnom planu snimila kako urinira

Istraživanje koje je nedavno sprovela Fondacija za posmatranje interneta pokazalo je zapanjujuće rezultate - učesnici internet pornografije sve češće su deca ispod deset godina starosti, koja na ovaj način pokušavaju da postanu popularna u društvu.


Tokom tri meseca istraživanja stručnjaci su pronašli preko 4.000 fotografija i video klipova eksplicitnog sadržaja u kojima je učestvovalo 667 dece ispod petnaest godina, i 286 dece ispod deset godina starosti. U 93 odsto prikupljenog materijala učesnici su bile devojčice ispod 15 godina.

- Ovo je jedno od najšokantnijih istraživanja u kojima sam ikada učestvovala. Veoma me je pogodilo ono što sam videla - izjavila je Sara Smit, autor i vodeći naučnik studije.

Na jednom od snimaka može se videti kako oskudno odevena sedmogodišnja devojčica sa teškom šminkom na licu pozira na krevetu. Na drugom, dvanaestogodišnja devojčica približava kameru svojoj intimnoj zoni da bi u krupnom planu snimila kako urinira.


Nažalost, ovi snimci i fotografije često su povezani sa zlostavljanjem i raznim vrstama zloupotrebe. Mnogi mladi na ovaj način pokušavaju da steknu popularnost na društvenim mrežama, što se često završava ucenom. Ucenjivači su najčešće osobe koje su snimale video, ili neko od detetovih poznanika.

Ovaj problem najbolje ilustruje snimak na kom vidno uznemirena desetogodišnja devojčica plače i neprekidno “vrti glavom”, pre nego što skida odeću pred kamerom.

- U pitanju je vrlo ozbiljna situacija koja može ostaviti teške posledice na dete. Mališani najčešće nisu svesni činjenice da taj materijal može da završi bilo gde. Uložili smo dosta novca u stručni kadar i najnoviju tehnologiju kako bismo što efikasnije suzbili ovu užasnu vrstu zloupotrebe. Ovom prilikom takođe molimo roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje dece kako bi sprečili nastanak novih slučajeva - izjavila je Kler Lili, direktor fondacije za bezbednost dece na internetu u okviru Nacionalnog društva za prevenciju nasilja nad decom.
IZVOR(TELEGRAF.RS)

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.